Kas yra EVOO (Extra Virgin Olive Oil)?
EVOO yra tarptautinis trumpinys, reiškiantis Extra Virgin Olive Oil –
ypač tyrą alyvuogių aliejų. Tai aukščiausios kategorijos alyvuogių aliejus, spaudžiamas tik
mechaniniu būdu, be cheminių priemaišų ar rafinavimo.
Kuo EVOO ypatingas?
- Turi mažiau nei 0,8 % rūgštingumą.
- Išsaugo visas natūralias maistines medžiagas.
- Yra turtingas antioksidantais ir vitaminais.
- Turi ryškų aromatą bei skonį, priklausantį nuo alyvuogių veislės.
EVOO palyginimas su kitais alyvuogių aliejais
Skirtingai nuo rafinuotų alyvuogių aliejų, EVOO gaminamas tik iš aukščiausios kokybės alyvuogių
ir nėra chemiškai apdorojamas. Tai reiškia, kad gaunate gryną natūralų produktą, kuris tinka tiek
kasdieniam vartojimui, tiek gurmaniškai virtuvei.
EVOO iš Cazorlos regiono
Mūsų EVOO atkeliauja iš Cazorlos regiono Ispanijoje, garsėjančio savo unikaliu klimatu
ir alyvmedžių veislėmis – Picual ir Royal. Šios alyvuogės suteikia aliejui
išskirtinį skonį ir aromatą.