16
Pirmo spaudimo alyvuogių aliejus – tikra kokybė iš šaltinio
Ką tai reiškia ir kodėl svarbu?
Pirmo spaudimo alyvuogių aliejus (angl. „first cold press”) – tai aukštos kokybės produktas, išgautas mechaniškai, spaudžiant alyvuoges ne aukštesnėje kaip 27°C temperatūroje. Tai svarbus ženklas, kad aliejus išlaikė maksimalų kiekį naudingų medžiagų.
Kaip atpažinti tikrą „first cold press“?
- Etiketėje rašoma „Primera extracción en frío“
- Rūgštingumas žemas – dažnai 0,2–0,4 %
- Gaunamas tik iš šviežių, neprinokusių alyvuogių
- Be jokio šiluminio ar cheminio apdorojimo
Kuo šis aliejus naudingas?
Pirmo spaudimo aliejus išlaiko didžiausią kiekį natūralių antioksidantų, tokių kaip polifenoliai ir vitaminas E. Jis pasižymi intensyviu skoniu, aromatu bei puikiu poveikiu virškinimui ir širdžiai.
Tai idealus pasirinkimas tiems, kurie vertina autentišką alyvuogių skonį bei sveikatai palankią mitybą. Tinka naudoti ant salotų, duonos, daržovių ar net desertų.
Iš kur mūsų aliejus?
Visi mūsų siūlomi produktai – iš Sierra de Cazorla regiono, Ispanijos. Tai oficialiai sertifikuota DOP zona, kurioje gaminamas premium pirmo spaudimo alyvuogių aliejus.
Santrauka
Jeigu vertini skonį, kokybę ir natūralumą – pirmo spaudimo alyvuogių aliejus yra būtent tai, ko ieškai. Tai nėra tik dar vienas produktas – tai gyvenimo kokybė ant tavo stalo.